Acrylic glove boxes brief introduction——Type A/B/C


Application:

Good sealing performance,and can shield and absorb the α -rays and low-energy β -rays which is emitted by radioactive materials, protect the human body to be damaged by ionizing radiation.

Category:


You can send us an email:weicaipeng@163.com

Inquire Now
+
  • undefined
  • undefined
  • undefined

Main Feature

The material is clarity PMMA, which is sample structure and easy to operate.

Be able to pass through ultraviolet light.

Under usually conditions, its morphology is stable and high transparent.

There is a porous electrical socket in the glove box,which is convenient to scientific experiments.

Good sealing performance,and can shield and absorb the α -rays and low-energy β -rays which is emitted by radioactive materials, protect the human body to be damaged by ionizing radiation.

 

Main Application

In cooperation with scientific institution in the experiment of low-energy radioactive substance, it can be worked in the operation box when aseptic operation of microorganism inoculation and qualitative and quantitative analysis of chemicals and other airtight isolation operations.

Electronic materials, magnetic materials, equipment batteries, biological cultivation, food packaging, battery materials, etc.processing under protective atmosphere.

The glove box is a laboratory facility that high purity inert gas is introduced in the box and cyclic filtration the active substances. Also known as vacuum glove box, inert gas protective box, etc.

The main function is to remove the O2 and H2O and the organic gas.Widely used in ultra-pure environment without water, oxygen and dust. For example: lithium ion batteries and materials, semiconductors, super capacitors, special lamp, laser welding, brazing, material synthesis, OLED、MOCVD,etc. Also including biological applications, such as anaerobic culture, cell hypoxia culture, etc.

 

Optional Configuration

Can choose vacuum pump, and also can be customized according to demand

Type A: This glove box is specifically for protection against radiation, isolation operation or dust-proof operation, and no transition box.

Type B: As an anaerobic glove box, the transition room can be vacuumed but not vacuum in the main box, and the glove box could be replaced by inert gas.

Type C: The main box and transition box can be vacuumed and replaced by inert gas, limit vacuum degree can reach -0.1mpa.

 

Acrylic glove box -Type A

Model

Operation box dimension(mm)

Material thickness(mm)

Transition box

Vacuum is pumped

Material

Left round door

Working Station

MT012

700*450*500

10mm

No

No

PMMA

300mm

Single working station

MT011

800*550*600

10mm

No

No

PMMA

350mm

Single working station

MT010

1000*500*500

10mm

No

No

PMMA

300mm

Single working station

MT009

1000*700*500

10mm

No

No

PMMA

300mm

Single working station

MT008

900*600*700

10mm

No

No

PMMA

350mm

Single working station

MT007

1000*600*700

10mm

No

No

PMMA

350mm

Single working station

MT006

1000*750*700

10mm

No

No

PMMA

350mm

Single working station

MT005

1200*600*600

10mm

No

No

PMMA

350mm

Double working station

MT004

1200*600*700

10mm

No

No

PMMA

350mm

Double working station

MT003

1200*800*600

10mm

No

No

PMMA

350mm

Double working station

MT002

1200*800*700

10mm

No

No

PMMA

350mm

Double working station

MT001

1094*640*645

10mm

No

No

PMMA

400mm

Double working station

 

Acrylic glove box -Type B with inert gas replacement

Model

Operation box dimension(mm)

Acrylic thickness(mm)

Transition box

Vacuum is pumped

Material

Left round door

Gloves

Operation box vacuum

Transition box vacuum

MT012

700*450*500

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

300mm

Two

MT011

800*550*600

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

350mm

Two

MT010

1000*500*500

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

300mm

Two

MT009

1000*700*500

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

300mm

Two

MT008

900*600*700

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

350mm

Two

MT007

1000*600*700

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

350mm

Two

MT006

1000*750*700

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

350mm

Two

MT005

1200*600*600

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

350mm

Four

MT004

1200*600*700

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

350mm

Four

MT003

1200*800*600

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

350mm

Four

MT002

1200*800*700

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

350mm

Four

MT001

1094*640*645

10mm

Yes

No

Yes

PMMA

400mm

Four

 

Acrylic glove box -Type C with vacuum atmosphere protection

Model

Operation box dimension(mm)

Acrylic thickness(mm)

Transition box

Vacuum

Material

Left round door

Gloves

Main box vacuum

Transition box vacuum

MT012

700*450*500

20mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

300mm

2

MT011

800*550*600

25mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

350mm

2

MT010

1000*500*500

25mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

300mm

2

MT009

1000*700*500

30mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

300mm

2

MT008

900*600*700

30mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

400mm

2

MT007

1000*600*700

30mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

400mm

2

MT006

1000*750*700

30mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

400mm

2

MT005

1200*600*600

30mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

350mm

4

MT004

1200*600*700

30mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

400mm

4

MT003

1200*800*600

30mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

400mm

4

MT002

1200*800*700

30mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

400mm

4

MT001

1094*640*645

30mm

Yes

Yes

Yes

PMMA

400mm

4

Standard fitting parts in conventional glove box

Vacuum meter,A gas inlet valve and a gas outlet valve,A electrical outlet with single hole(220v);1-2 gloves(installation according to selected type)

 

Optional fitting parts:

Aviation plug;USB interface;Rack;ultra-violet lamp;valve; the quantity could be added according to the customer demand;quantity unlimited;additional payment

 

Technical Parameters

Qualification:

Vacuum degree of transition room

0~-0.1Mpa(2.5 level vacuum meter),Pressure maintaining over 12 hours

Vacuum degree of transition room

0~-0.1Mpa(2.5 level vacuum meter),pressure maintaining over 12 hours

Using gas

Argon、Helium、Nitrogen(purity 99.95%) and more

How to select the model and problems in selection

1.The dimension selected for laboratory using.

Answer:It can select the MT012.MT011.MT010.or MT001 for laboratory using.

These four glove boxes can meet the requirements of most customers

2. Equipment selection inside the glove box

Answer: If you want to put the balance inside, you can select MT011.MT001.The left round door dimension is 350mm for these two glove boxes.

3. Price/performance ratio selection

Answer: To be cost-effective, please choose MT012 and MT011 and MT010

4. The content range of water and oxygen(O2 &H2O)

Answer: Water molecular content is about 10% after type B is replaced by inert gas.After type C vacuumed, the water molecule content is about 1%-5% (about 100-300ppm).

5. Vacuum pump selection

Answer: We suggest to select the 4L to 6L and above model.If the operation box is 1000mm and above model,we suggest to select 6L. If the voltage is 380V in the laboratory,we could choose 8L model.

6. Adding the electric furnace in the operation box,what we should pay attention to.

Answer: It can be slightly higher for the local temperature of the electric furnace surface.But the overall temperature should not exceed 50 degrees.

7. Wanted to use organic solvents inside.

Answer: It will cause a certain loss for organic material during of operation because acrylic is an organic material by itself, so it is not recommended to use.

8. Is it suitable for disassemble of lithium battery?

Answer: we don’t suggest to use the acrylic glove box because of electrolyte in the lithium battery and corrosively. We have another stainless steel glove box or circulatory system glove box for your selection.

9. What the difference between type A and type B and type C.

Answer:

Type-A: It can only do simple experiments,isolation, no transition box,the material thickness is 10mm.

Type-B: It has a transition box than type-a,and the material can be transmitted from the transition box during the experiment.The transition box can pump vacuum and the vacuum degree up to -0.1mpa, The material thickness is 10mm.

Type-C: Both of operation box and transition box can be pumped vacuum and than inject high purity gas after vacuum.The internal water and oxygen content is greatly reduced and the material thickness is 20mm.

10. For Type-C,How about the MT002-005 what I have selected?

Answer: The operation box dimension of those models is 1200mm and it is so large.the material thickness is 40mm.The original manufacturer has been unable to supply this material thickness in these years.We only can use the import material 30mm at present and the vacuum of the operation box cannot guarantee -0.1mpa.So,It is recommended that other models be selected. If you want to the large space,we can suggest to select the MT001-C(the dimension is 1094*645*640). This is very stable.

11. My demand is that I'm going to add a spin coater and vacuum inside.What can I choose?

Answer: If you add the spin coater,there must be a separate vacuum opening.It need to add the separate vacuum pumping valve to control.

This requirement must communicate well with our sales manager. We will make it according to the number of valves you increase (additional charge).

12. Can it make the square door?

Answer: Yes,it can.But we don’t suggest the square door. Two main reasons as bellow:

1. The sealing of square doors is not as good as that of round doors,and your maintenance cost will be high later.

2. The cost of making square doors is higher.There will be an increase in the price of finished goods.If you really need a square door,accounting cost according to your demand.

13. What is the difference between your glove box and others?

Answer: We are the earliest manufacturer for Acrylic glove box at china.This device is developed and manufactured by our company and obtaining patent protection in 2015.At present, what other manufacturers make in the market are some splicing, that is to say, all the boards and boards are glued together by glue.

But you can see our glove box that integral molding 70%.This is impossible for other manufacturer at present.And our raw material are directly supplied by Japan Mitsubishi Corporation,that have very high transmittance.Currently in the market some of the materials which formaldehyde is very high and great damage to human body. Please select the "MITR" brand.

14. What is the difference between china advertising material and imported raw material?

Answer:

1. Whether pass the formaldehyde test.Our products you can spot check his formaldehyde content at any time, belong to the products that meet the medical standard.

2. The product using years.Advertising material is generally used in outdoor lighting, generally no requirements for the transmittance. It turns yellow in about a year and can not see the internal operation.

15. What is the material of your gloves? What is the dimension? What is the warranty of your glove box?

Answer: At present, we normally used the latex glove to meet the and the domestic demand. The dimension are as follows:

145*600mm( thicker and shorter) which used in the box under 1 meter & 146*800mm(thinner and longer) which used in the box above 1 meter. The glove is easy broken by a sharp touch,So the gloves without warranty. Our glove box is one year warranty.

16. What do we pay attention to when using the glove box

Answer: Type-a and type-b glove boxes are relatively easy.They can be replaced directly with inert gas to achieve the environment you want.

When the type-C glove box is working,must obey a rule that it should be vacuum pumped for the gloves first because there is air inside the glove.The gloves will be exploded if the operation box vacuum pumped first.

When the operation box is vacuum pumped, the transition box should not be the positive pressure but the negative pressure. If the operation box is the negative pressure, the transition not isn’t the negative pressure, it will break the door between the transition box and the operation box.

17. Is it possible to add a hygrometer inside?

Answer: At present, the average hygrometer can only know a approximate data in the market, when the humidity is below 20% in the box, the hygrometer can not be correctly worked. The humidity is less than 5% after vacuum pumped and inert gas filling in the type-c glove box, the hygrometer may still to display 20% at this point .Will be misunderstood for experiments. If you need to know the exact humidity inside, we recommend adding a professional hygrometer called Dew Point Meter.

 

 

 

Please pay attention to the following:

1.Single or double operation

2.Whether the laboratory door is available to enter and exit the equipment. Whether the experiment table is available to support the weight of this glove box.

3.Please contact if you need the square door

4.Does the vacuum pump need to be provided by our company.

 

Display

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous

Next

Previous

Next